//
you're reading...
безстопанствени

Най-якото парче от концерта на Pink

Вчера нали имаше концерт тази сладка откачалка – Pink. Не съм й някакъв турбо фен, но ме привлича еклектичното й поведение и излъчването й на фокусиран шизофреник. Така, че още преди месец реших и аз да намина да видя като как се представя на живо. Обаче се мотах докрай и добре, че беше Най-милата Небарманка от същия онзи Бар, да ме снабди с 2 билета в последния момент.

Следобяд с любимия взехме да източваме водата – една твърде силна дума – от шадраванчето на терасата. Тъкмо няколко секунди преди новите форми на живот, които се развиват там от няколко месеца да открият колелото и топлата вода. Прецакахме ги в последния момент. Бяхме почти привършили, когато се плеснахме по челата, че сме на концерт след половин час.

И така, с дрешките от неделната домашна оргия се метнахме на едно такси и отпрашихме към стадиона под звуците на най-малоумната чалга, която съм чувала евър.

На завоя на Раковска и Гурко вече си стискахме взаимно ръцете и поотделно устните, опитвайки се заедно да преодолеем напушващия ни неистов кикот. Както и да е, издържахме до стадиона.

Щом слязохме от таксито се разхилихме едновременно.

– Подгряващата беше върха!

– Яко!

Така в шеги и закачки почти стигнахме до вратата, преди да установим, че най-малко две неща не са наред. Хората се мотаеха, предимно в обратна на стадиона посока, и беше тихо.

На вратата няколко любезни момичета и момчета обясняваха на всеки поотделно, че концерта няма да се състои днес, а може би на 3-ти или на 5-ти.

– На 5-ти или на 6-ти – каза по телефона моят Любим Бизнес Партньор, чието странно и вълнуващо хоби е да се занимава с гостуващи групи и всякакви изпълнители, вместо да си гледа работата. Превежда им, помага им да оцелеят в българската действителност и така нататък. Не знам как се казва тази дейност, но все тая, човекът познава лично почти всички, които са идвали да пеят/свирят тук от години насам.

– В момента й държа ръката, болна е девойката. Аре. – осведоми ни любезно и затвори телефона.

Тръгнахме си кротко и аз изрецитирах текста на чалга-парчето на любимия си. Беше вдълбал в мозъка ми неизлечимо и окончателно. Казвам го и на вас, няма само аз да се гърча:

„Ало, ало, такси! За къде си?

За Бургас, за морето.

Там ще си пека дупето.

 

Ало, ало, Мерцедес, за къде си?

Ела на плажа,

Нещичко ще ти покажа!

 

Ало, ало, Беемве, за къде си?

Кабрио или купе –

С гадже на море!“

   

Яко, а??!!

Реклами

Дискусия

2 thoughts on “Най-якото парче от концерта на Pink

  1. 🙂 като ходите пак на концерти от този род – свиркаите. страдам от остра чалгонедостатачност..

    Posted by a-tipova | юли 3, 2007, 12:30
  2. Ако питаш мен това си е точно по темата. Не виждам нищо по-подходящо за нея. Чалгата като подгряваща музика за концерт на лудата Pink имам предвид. Нито шума е по-малък нито текстовете на песните са по-различни. Само неравноделните нашенски тактове не знам как да включа в това обяснение.
    😉

    Posted by stan4eto | август 17, 2007, 15:24

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Реклами
%d блогъра харесват това: