//
you're reading...
можеш ли да промениш това

Можеш ли да промениш това

Много е трудно да повярваш, че можеш да промениш несправедливост само с един подпис. Ако обаче наистина искаш да го направиш, да се подпишеш с името си е най-малкото нещо. Става дума за живота – една твърде силна дума – на изоставените деца с увреждания, като тези които видяхме във филма на BBC за дома в Могилино.

За съжаление тази петиция не поставя съвсем ясни искания, което би помогнало. Хората, които я организират вероятно нямат точна представа как и от кого биха могли да се променят нещата. Аз също не знам. Надявам се поне в една от институциите, към които се обръщат да има квалифицирани специалисти, чиято работа е да знаят това. Знам само, че дори и в България съществуват частни проекти, финансирани по европейски програми за рехабилитация на деца с увреждания, например.

Относно това долколко искаш да помогнеш. Има всякакви други проблеми в България, в града ти, на улицата ти, на планетата ти. Някои може да са по-тежки, други може би и по-належащи. Е, и? Така или иначе никой не те кара да избираш кой проблем да се реши първо, което също би помогнало. Спокойно можеш да започнеш с този. И не е нужно да се притесняваш, че ще заприличаш на някои от онези вечни революционери, които крещят по митингите, или на наивник, който все ходи да оправя света. Може само малко да заприличаш на гражданин, каквото и да значи това.

Ето тук е петицията за изоставените деца. Дали ние можем да им помогнем не е ясно. Ясно е, че те нямат абсолютно никакъв шанс да си помогнат сами.

Advertisements

Коментари

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: