//
you're reading...
долни инсинуации

Заяждане с врата

Имаше едно прозрение в сутрешния блог на Amica. Жената може всичко, когато остане сама в къщи.

Може да се прибере много късно, да позяпа CSI, да си направи спагети с доматен сос и пресен кориандър, да нахрани и палето и да обезопаси къщата откъм пълно изгризване, като внимава особено много за кабели с 220 V, компютри и любими обувки, да влезе в спалнята, да се съблече гола, да излезе до банята, за да насърчи топлата вода да открие нейния душ, да се върне в спалнята …

…УУПС!

И да открие, че вратата на спалнята не може да се отвори. По никакъв начин.

Тя е допълнително добавена, скапана врата, с ужасна бяла пластмасова брава и на жената винаги й се е струвала карикатурно беззащитна – като момиче от провинцията облечено без какъвто й да е умисъл от разпродажба в outlet. Но сега е моментът да установи, че това е една яка, корава селска брава със съвсем стоманено езиче и магарешки нрав.

Тогава тя може да пробва всички методи за отваряне на врати, които е виждала по филмите – с карта, с нож, със засилка и удар с рамо, с ритник, после със серия от гневни ритници, придружени от несъстоятелни обиди към вратата и цялото й семейство. Дори с удари посредством метална стълба, чудейки се при целия металически шум и неистовото джафкане на палето, защо в 2 през нощта никой от съседите не идва да провери какво става или поне да се скара.

После, тя може – съвсем сама в къщи – да изнамери много яка отвертка, но не и чук, и още един час по часовник да кърти и разбива вратата, изгонвайки палето, което продължава шумно да не одобрява тази дейност. Може също, през цялото време да благославя лоста от първи род и всички, които са измислили физиката и дори да се смее на глас на тези си мисли, докато методично си набавя мазоли и мускулна треска.

Може накрая да успее и да се добере до собствената си спалня, където са дрехите й, леглото й, мобилния и приспивната книга. И джапанките и хавлията, за които всъщност се върна.

И накрая да си вземе мечтания душ и да си легне.

След всичко това, тя не само може, но и успява да проспусне и трите последователни аларми, които е настроила и да се събуди чак към 10 от мрънкането на палето.

 

И да се разсмее победно при вида на остатъците от вратата, безпощадно осветени от деня.

Advertisements

Коментари

5 thoughts on “Заяждане с врата

 1. Преди много години учех за изпит – първи курс, първи семестър. Бях в хола и при опит да изляза, за да ходя вече да си лягам в стаята, езикът на бравата се счупи и вратата не можа да се отвори. След доста опити не успях да я отворя. Добре поне, че холската врата е със стъкло и че имах някаква отвертка наоколо (иначе инструментите се намират от другата страна на вратата). И с тази отвертка махнах лайстните, които държат стъклото, и самото стъкло, та успях да мина през вратата.
  На другия ден вече с помощта на бормашина успях да освободя езика.
  Тъй че – shit happens. Но определено ме хвърли в размисъл какво ще правя, ако по същия начин се счупи езикът на някоя от плътните (макар и направени от картон и фазер) врати в апартамента.

  Posted by Анонимен | ноември 10, 2007, 14:30
 2. Аз пък едва вчера се замислих, ако все пак беше дошъл някой съсед как ли щях да го посрещна, бидейки гола и боса. Е, имах едно одеало в хола, де. 🙂

  Posted by marsian | ноември 10, 2007, 15:56
 3. Съседа види ли те гола ще забрави защо изобщо е дошъл пред вратата ти 🙂 инъче страхотно е описана борбата с вратата, посмях се от сърце.

  Posted by Лили | ноември 11, 2007, 00:27
 4. това е досущ като класическата сцена с насапунисан човек, стоящ отчаян пред затръшналата се външна врата на апартамента му, която е с топка. веднага се сещам за такава в 12-те стола на Илф и Петроф. хубаво е човек да може да се засмее после, защото може направо да те отчае до безумие 🙂

  Posted by vladie | ноември 11, 2007, 17:29
 5. Миналата седмици имах проблеми – забравих си ключа от вратата на колата в колата. Вратата не можех да я отворя и се наложи да викна ключар. Дойдоха 2 момчета с едно куфарче и отвориха, но срещу скромнаа сума от 50 лв. Та внимавайте.

  Posted by Обков | март 28, 2009, 18:50

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: