//
you're reading...
безстопанствени

Fu

fu

 

Този път да кажа малко по-отрано – на 26-ти, утре, е Китайската Нова Година, известна също и като Пролетен фестивал.

 

За който се вълнува, има много и всякаква информация по този въпрос в нета, но понеже аз вече я поразгледах ще я резюмирам тук за улеснение.

 

Чистене, рязане, непристойно поведение и чупене са крайно непрепоръчителни в новогодишния ден. По-добре ги откажете. Колкото и да си падате по тези така привлекателни дейности, един ден въздържание се преживява. Който е твърде пристрастен, може да се организира и да свърши повечко от тях днес, цял ден*.

 

Препоръчват се червеният цвят, щастливи мисли, добро настроение и добри обноски, но без откровени лъжи – те са противопоказни. Цветната украса – както от цветя, така и от цветове – също помагат, както впрочем и свещите, защото огънят, наред с червеното и фойерверките плашат едно специално китайско чудовище, което наистина не бива да се мотае наоколо. Портокалите също са полезни и без това имате нужда от витамини. Ако имате дракон и сте в състояние да го навиете да не мърда и да не пали нищо, сложете и него в хола.

 

Хубаво е също денят ви да е хубав – успешен, щастлив, спокоен. Има всякакви теории, които разискват доколко това зависи от нас или пък не. Важното е, че когато положиш усилия в тази посока, можеш да си спокоен, че поне си пуснал фиш. Астрологически погледнато от усилията има още една полза – 2009 е годината на Земния Вол, който има изключително позитивно отношение към постоянството, трудолюбието и за когото се твърди, че постига много, но най-вече с упоритост и старание. Така ще му се харесате. Ако това ви се струва обещаващо, можете да се придържате към тази политика през цялата година. В допълнение трябва да сте отдадени на семейството си и изобщо нежни с близките си. Китайците смятат, че всичко това ще ви донесе успех и щастие. А те са милиард и половина, много сметки са това.

 

Йероглифът Fu, по-горе, е най-използваният елемент за празнична украса на Пролетния фестивал. Означава благословия, късмет, щастие, които пожелавам на всички!

 

 

*Ето, например, как можете да се подсигурите против абстиненция.

Намирате си:

          стар стол, който мразите (по възможност с тапицерия)

          остър нож

          много грозна ваза

          последната чаша от някой иначе хубав сервиз (за всеки случай, не е фатална)

          метличка и лопатка (може и прахосмукачка, разбира се)

          кофа с вода и препарат

          моп

          парцал за прах (и препарат)

 

Избирате си една добре уплътнена стая, в която отнасяте всичко и се заключвате. Там започвате да крещите, свободно използвайки произволни нецензурни думи и изрази, изплювате се на пода (знам, знам, обаче процедурата го изисква), нарязвате тапицерията на стола, вдъхновено и на тънки лентички, счупвате вазата и евентуалната чаша и скачате трупешката върху парчетата, докато не ви омръзне. Накрая почиствате всичко до блясък и готово.  

 

Отивам да огледам вазите.

 

 

Advertisements

Коментари

3 thoughts on “Fu

 1. Това, не ще и дума, е една чудесна форма на психотерапията.

  Posted by Апостол Апостолов | януари 25, 2009, 06:51
 2. Вчера така ми се искаше да тресна нещо скъпо и стъклено в стената.. И защо не го направих? Сега, предполагам, трябва да чакам годината на лудата Крава.

  Fu

  Posted by Stan4eto | януари 27, 2009, 18:04
 3. ех, мило Stan4eto. Не се ядосвай, така или иначе моментът не е бил вчера, а онзи ден или даже по-онзи. Ако толкова те дразни това скъпото и стъклено, пък… счупи го без да искаш. Аз така затрих една пепитена пола с ютията, помниш ли :))) съвсем случайно забравих горещата ютия върху нея (и колко съжалявах 3-4 години по-късно, леле…) 😀

  с две думи, лудата Крава няма какво да я чакаш… 😉

  Posted by marsian | януари 28, 2009, 01:55

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: