//
you're reading...
home-made nonsense

Телескопичен нещохващач

telescopic-pickup-tool

 

Оказва се, че дори един отвратително болезнено прищипан нерв, някъде в областа на кръста може да доведе до преоткриване чудесата на прогреса и природата в някои семейства.

 

Откривателството в подобно състояние е съмнително забавление и горещо не го препоръчвам, но когато не можеш да направиш нищо особено, освен:

          да лежиш само по гръб и да разглеждаш тавана с крайно нездрав интерес, защото гледането на телевизия накрая ужасно ти изкривява врата, а абсолютно възхитителната ти книга се превръща в непосилна тежест или

          да седиш пред компютъра, но само на един определен стол, на кратички порции и с последствия, или

          да стърчиш прав за разстрел, който не закъснява, или пък

          да ходиш из къщи като щъркел, който обаче е глътнал пръчка и няма вариант да докопа никаква жаба, най-много да ги настъпва (макар, че би могъл да лови тези в полет, ех)

 

и когато от буквално всяка промяна на положението на тялото, може да ти избият сълзи, освен че крещиш така или иначе. И най-вече когато, въпреки всичко, разхвърляната къща, в която си затворник съвсем вече те побърква.

 

Тогава ти хрумват неща – като да ползваш телескопичния нещохващач. Това удивително човеколюбиво устройство представлява удобна за натискане пружинка, която избутва и отваря четирипръста ръчичка, на края на дълга гъвкава дръжка. Като хванеш нещото, само отпускаш пружината и ръчичката го стисва в желязното си юмруче. Проста красота! Има много предложения в нета за подобни джаджи, но те са магнитни и твърде ограничени в своя свят от железа, а като моето, кой знае защо, не намерих.

 

Можеш да докопаш почти всичко с него, дори и жаба, ако не беше метафора, горката:

          разни малки боклучета, като безбройните парченца хартия, които любимите ми ръсят сякаш са машини за рязане на документи;

          стотинки, все по-ценни;

          капачката, която беше запушила канала, но е била оставена за доказателство и/или назидание, вместо да отлети в коша и пак беше на пода;

          полуизядени остатъци от играчка на кучето;

          изпуснатото хапче за кръст (за да не го изяде горкото куче);

          дори и по-тежки предмети, като изпуснатия мобилен, обаче само защото му е изгубен стилуса и дупката може да се използва за захващане;

          чехлите в спалнята, за да ги подредиш прилежно, което е висш пилотаж, но аз съм ловка, упорита и мотивирана;

          и един самотен чорап, както винаги.

          (но без заигравките със стъклени чаши, защото впоследствие може да се наложи да събираш всяко парченце стъкло поотделно – доскучава)

 

Струва си да спомена, че природата в безкрайната си щедрост също поднася своите чудеса за тези, които ги търсят. Сексът е възможен! Засега знам само една наистина безболезнена поза, но няма да ви я кажа, защото откриването й се оказа не по-малко забавно от прилагането й.

Реклами

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Реклами
%d блогъра харесват това: