//
you're reading...
home-made nonsense

Чушки…

hot-and-pretty11

 

В така наричания месец на любовта – както, впрочем, и във всички останали – Любовта е възможна. Обаче, винаги при известни условия. Безусловната такава също е налична в тази Вселена, но съвсем не ни е под ръка за емпирично изследване. Дори нямаме представа. Но не за нея. За другата, обикновена условна любов. Тази, която при цялото си несъвършенство, е абсолютно най-великото, с което разполагаме, доколкото този глагол е уместен*.

 

Например, важно условие е двамата влюбени да имат максимално близки хранителни навици.

 

Като се започне от личната интерпретация на етикет на масата, през това колко ядат, кога и с каква скорост, до това какво ядат. И до още по-нататък. Как го харесват (сурово или препечено, твърдо сварено или разкашкано, смляно или с цели парченца) и къде. Човекът, който се тъпче вечер и в рамките на половин час е изял хладилника или менюто с 3 големи бири е брутално различен от човека, който си спестява вечерята, подарявайки я коварно на врага си, съгласно поговорката.

 

Да обичаш зелени чушки, когато любимият ти е фундаменталист на тема червени може да се окаже сериозен препъни камък. При това невидим, защото двама средно интелигентни хора трудно биха се разделили, ако ще им се налага да напишат „поради несходство в чушките”. Но отровното цвете – пардон, чушка – вече ще е толкова посято, колкото е разлято на Анушка олиото, неотменимо.

 

Дори единият да предаде своите и да се изметне към чушките на другия, това винаги ще е временно. Компромисите, които правим от любов, са нетрайни като пролетното слънце. Възхитителни проблясъци, които за разлика от слънцето по тези ширини, могат да траят и с години, но всуе. Промяната остава само на повърхността и накрая винаги завалява дъжд. Или чушки, разбира се.

 

Затова, не забравяйте да инвестирате във вечеря. Да не говорим, че има и други условия.

 

 

 

* А той не е, защото не разполагаме с нищо повече от възможност, която трябва тепърва да реализираме, при наличието на множество и най-разнообразни препятствия. Егоизъм, страх, лоши комуникационни навици, разни обстоятелства, дивотия, кристална тъпота и други. Препятствията, обаче, се различават от условията. Не знам точно по какво в случая, но си е факт.

* тези на снимката са и люти на всичкото отгоре

 

 

 

Advertisements

Коментари

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: